Svart belte

Siste 6-12 måneder før man går opp til svart belte eller nytt dan kreves det mye trening, og vi har en tett oppfølgning med de som skal gradere seg. Man må da møte på Svartbelte treninger som gjennomføres siste søndag i hver måned, og man vil da få beskjed om hva det er viktig å trene på til neste Svartbelte trening. Man må møte på 75% av disse treningene, og prioritere dette fremfor andre ting for å kunne få svart belte. Det settes opp individuelle mål for hver kandidat. Terminplan

I tillegg må man møte på svartebelte treninger hver tirsdag 1910-2010. (Minimum 50% oppmøte her) Siste 6-12 måneder før gradering må man prioritere TaeKwonDo trening for å klare dette. Man må gjøre et valg om å prøve å bestå graderingen, og da MÅ man prioritere bort andre aktiviteter. Det er ikke alle som klarer å få få svart belte eller høyere dan, det krever at man trener dedikert og at en virkelig vil det! Det krever mye å klare dette, men de som har fått det sier at det er verdt det!!! Mange har valgt vekk fotball, håndball, kor og korps siste 6-12 måneder før man prøver på svart belte, og det MÅ man for å klare å møte de høye kravene det er for å få svart belte i WTF TaeKwonDo. Det krever mye innsats og trening på egenhånd, men klarer man å få svart belte har en et BEVIS på egenskaper som:

  • Tålmodighet
  •  Fysisk styrke, kondisjon og fleksibilitet
  • Utholdenhet
  • Fokus
  • Selvkontroll

Svart belte i WTF TaeKwonDo vil være en stor PLUSS på en hver CV!

Vi anbefaler at man trener 3 til 4 ganger pr uke i perioden før man går opp til svart belte.

Alle som skal gradere seg til svart belte og høyere må påta seg treneroppgaver i perioden de forbereder seg.

Når man har fått svarte belte har man første dan, må man trene aktivt i 2 år før man kan gå videre til andre dan, 3 år til tredje dan osv. Når man får fjerde dan får man tittelen Master, og da har man ca 15 års erfaring innen TaeKwonDo. Det høyeste man kan få er niende dan.

De som er 14 år og yngre får et belte som er halvt svart og halvt rødt. Graden kalles da første poom, andre poom osv. (Istedet for dan) Man vil automatisk får tilsvarende dan grad når man fyller 15 år.

svart

Svartbelte pensum

 

Har du behov for advokattjenester,
eller skal du selge bolig?