Reisebrev fra sommerleiren 28. juni

juni 25, 2012 av  

Klikk her for å få frem bildearkiv

Klikk her for å få frem bildearkiv2
Torsdag 28. juni

Onsdag kveld/natt var det GHOSTNIGHT! Dette er et spill dere alle skal finne 5 markører som har gjemt seg rundt på området. De forskjellige markørene har forskjellige tegn: X, runding, firkant, trekant og stjerne. Når man finner en markør tegner denne tegnet sitt på armen din. Når du har 5 tegn er du ferdig, men det er ikke så lett å få alle… Det er nemlig et spøkelse som jager rundt, og når spøkelset tar deg krysser han over alle tegnene dine. Så må du begynne på nytt. I tillegg er det slik at man må inn til et hellig orakel og svare på spørsmål hvis man har alle tegnene. Svarer man feil, så krysser orkalet ut alle tegnene… Det var ingen som klarte å komme gjennom orakelet på første forsøk. Eksempel på spørsmål er «hvor mye veier en voksen svale helt nøyaktig», «hvor mange liter vann er det i nordsjøen» osv osv. De fleste klarte å komme gjennom på andre forsøk, men da var det enklere spørsmål som f.eks «Hvor mange armer har et menneske»…

TOrsdag var enda en nydelig dag; det ble faktisk over 25 grader på det varmeste 🙂 Dagen startet litt senere enn vanlig siden alle sov litt lenge, men etter litt frokost kom vi i gang med trening kl 1030. Det var trening frem til kl 1200, og 5 stykker graderte seg. Alle klarte det, så det var stor stemning.

Etter lunch (Frukt og skiver) gikk vi ned på stranden, og vi ble der hele dagen. Vi prøvde å få smørt alle med solkrem, men i ettertid finnes det fysiske bevis på at noen klarte å snike seg unna. På stranden letet de minste etter krabber, de største hoppet, stupte og badet. Vi grillet pølser og koste oss, og var tilbake i leiren litt før kl 1700. Etter den dusj var det snopesalg, og etterpå satt vi på en film. Ikke så mange som så på filmen i dag; de fleste ville heller være ute å leke 🙂

Etter filmen var det underholdning og utdeling av diplomer. Mange gode innslag i form av vitser, leker og skuespill. Til kvelds ble det pølse og potetstappe, og så blir det disko og fest utover kvelden.

I morgen blir det mest rydding og pakking, og jeg tror nok alle får lykkelige, slitne og søvnige barn hjem i morgen.

Vi takker for denne gang; vi har kost oss masse!

27. juni

En nydelig dag, blå himmel og sol. Noen av de minste våknet kl 0500, så det var bare å komme seg opp av sengen… De roet seg etter litt mat på kjøkkenet, men litt før 0900 var det på tide å vekke de eldste som hadde holdt det gående til kl 0300. John Helge koblet mobilen på annlegget, og fyrte opp Arne Bendiksen med «Cowboy» på full guffe. Det falt ikke i smak, og de fleste var ute av sengen etter få sekunder 🙂 Etter frokost trente vi fra 1000-1200 ute i det fine været, selv om noen mente det har vært vel mye trening til nå. JOhn Helge lurte da på hva de trodde en treningsleir er for noe…

Etter lunch var det OL på Klokkarvik. Det er visst nok noen som skal arrangere noe i London senere i sommer, men det er ingen ting i forhold til det vi hadde på Klokkarvik! Alle fikk prøve seg på spydkast, kulestøt, 60 meter, stafett, basket, hekkeløp, diskos og mange andre øvelser. Vi holdt på helt til kl 1600, og da var de fleste rimelig sulten. Da var det bra at Fiona hadde laget Kjøttdeig og makaroni; det er alles favoritt på leiren!.

En stund etter middag fant vi ut at vi måtte gå å bade. Først var det kun noen få som ville være med, men etter en stund var det bare 5 stk som ble igjen. Det var iskaldt i vannet, men de fleste vågde seg uti. Det var nesten kun John Helge som var for pysete. Mange flotte bilder fra badingen forresten.

Litt før kl 2000 satt vi på film, og etter filmen er det kvelds og natta. Vi håper at de fleste sovner i fornuftig tid i dag… Eller forresten, kanskje det blir Ghost Night? Det er det ingen som vet…

26. juni

Desverre ikke noen bilder i dag, da John Helge klarte å klusse til kameraet. Vi kommer sterkere tilbake i morgen ang bilder… Uansett, de minste våknet litt før kl 0800, og med litt frokost på kjøkkenet klarte vi å holde de noen lunde rolig til nærmere 0900. Da vekket vi de største (som sovnet rundt kl 0300), og de minste måtte hoppe på dem før de stod opp! Etter dette spiste vi frokost, og så hadde vi TaeKwonDo trening fra 1000-1200. Etter lunch var det RAMBO løype. Rambo løypen bestod av 12 knalltøffe poster, men det var også veldig gøyt. Vi kan nevne at de fikk prøve softgun og softgun gevær (Sammen med en voksen…), det var kasting av vannballong på Ole Morten, stafett utkledd som tiger, trekking av varebil + mye annet som de kan fortelle selv.  Rett etter løypen var alle kjempesulten, og da smakte det med karbonader, pølser og ris. Etter dette var det snopesalg og film, og de fleste synes det var deilig å slappe av litt. Etterpå lekte de fleste ut i det fine været. og vi voksne tok oss en runde og fikk sendt de som ikke hadde dusjet frivillig inn i dusjen. Det var flere som trengte det 🙂 Vi la de minste før kl 2200 i dag, og de største skal snart se på film når de legger seg.

Vi koser oss fortsatt, og gleder oss til i morgen!

Reisebrev 25. juni

Vi kom ut på Klokkarvik ca kl 1000. Vi ble delt opp i grupper etter alder, og alle gruppene hadde da gruppearbeid for å bli bedre kjent. Gruppene fant på navn til gruppen og kallenavn til hver enkelt. I tillegg laget alle gruppene underholdning som skulle fremføres senere på kvelden. Etter dette spiste vi lunch, og i pausen lekte de fleste ute i det fine været. Det var basket, fotball og andre uteaktiviteter. Kl 1300-1500 var det TaeKwonDo trening ute, og de fleste lærte en del nye triks.

Kl 1600 var det middag, og hot dog var veldig populært. Til dessert spiste vi kake som Christopher hadde med, og så sang vi gebursdagssangen for Christopher.

Dagens høydepunkt var selvfølgelig snopesalget som startet kl 1700; det var mange som hadde sett frem til det!  Etter snopesalget var det «kino» i storsalen, og de aller fleste likte Pus med støvler J

Etter filmen hadde vi underholdning som gruppene hadde laget. Det var utrolig mange kreative innslag: Leker, skuespill, vitser og gåter. Gruppene koste seg, og vi så at de fleste har begynt å bli varm i trøyen.

Kl 2145 var det kvelds, og etter dette la de minste seg. (De under 10 år) Nå skal snart de største se en film til å legge seg, og vi voksne jobber med aktivitetene vi skal ha i morgen. Det går rykter om at det skal være Rambo Løype; det blir spennende!

Last ned reisebrev med bilder fra 25. juni her