Reisebrev fra sommerleiren

juni 24, 2013 av  

Torsdag 27. juni

De minste våknet litt etter syv, men de var veldig stille og snille, så vi stod ikke opp før kl 0830. Arne Bendiksen fikk nok en gang lov å vekke de største, og jeg tror faktiske ungene begynner å like sangen nå.

Det regnet, så vi tok trening inne etter frokost. De lærte selvforsvar og Hapkido, og etter en time med trening var solen kommet frem. Da skulle Terje og John Helge ha litt trening med gjengen, og det ble ute. De hadde snopetrening; noen som kort sagt går ut på stafetter der man skal spise snop.. De kan fortelle mer selv…

Hotdog til lunch, noe de fleste satt pris på. Vi hadde vegetarpølser, kylling pølser og vanlige pølser. Litt over 200 hotdogs gikk med,; det gir et snitt på 4 pr deltager… Det var ganske varmt å fint etter lunch, så da gikk de fleste for å bade. Det ligger noen bilder på facebook fra badeturen. (Søk opp Bergen Nord TaeKwonDo klubb) Noen få ble igjen og så på film, og noen var igjen og ryddet og vasket. Det blir mye rot med så mange på et sted!

Da badegjengen kom tilbake var de fleste ute å lekte til frem til middagen. Til middag var det leirens høydepunkt; kjøttdeig og makaroni. Igjen var det vegetarversjon, kylling versjon og vanlig versjon. Som vanlig var det mange som spurte Fiona om oppskriften…

Så var det snopesalg, og en del tømte kontoen siden det var siste kvelden.  Etter snopesalg øvde gruppene på underholdning, og så vi en kjempegøy film: Lego Batman. Etterpå var det underholdning, og det var mange gode parodier på lederne, vitser og sanger. Det gikk spesielt utover Terje og John Helge, men det var bare morsomt.

Kl ni var det kvelds, og etterpå så vi på bilder fra leiren. Mange morsomme bilder og alle lo og koste seg. Så startet diskoen, og det var full Rock and Roll frem til 2245. Da begynte vi å roe ned, og de minste måtte i seng. De største skal få se en film til når de minste har falt til ro…

I morgen blir det mest rydding og pakking, og jeg tror nok alle får lykkelige, slitne og søvnige barn hjem i morgen. Dette er siste reisebrev, så vi takker for denne gang.  Vi har kost oss masse!!

Onsdag 26. juni

En nydelig dag, blå himmel og sol. De minste våknet kl 0730, så det var ikke så ille. Etter frokost trente vi fra 1000-1200 ute i det fine været, selv om noen mente det har vært vel mye trening til nå. John Helge lurte da på hva de trodde en treningsleir er for noe…

Etter lunch var det OL på Klokkarvik.  Alle fikk prøve seg på spydkast, kulestøt, 60 meter, stafett, basket, hekkeløp, diskos og mange andre øvelser. Vi holdt på helt til kl 1600, og da var de fleste rimelig sulten. Fiona hadde laget 85 porsjoner grøt, og det var faktisk nok!

Etter middag var det snopesalg, og etterpå spilte vi Rockband på storskjerm. De fleste fikk prøve seg på gitar, bass, trommer og sang. Videre hadde alle gruppene laget sin egen tekst til Forelska i lærern, og dette ble fremført for de andre. Mange gode tekster, og mange av lederne fikk passet sitt påskrevet…

Etter dette var det gradering, og alle bestod. Kjempebra! Etter dette var det film, kvelds, og så var det rett i seng. Trodde alle…

De minste hadde nesten sovnet, men da var det plutselig GHOSTNIGHT:

Dette er et spill dere alle skal finne 11 markører som har gjemt seg rundt på området. De forskjellige markørene har forskjellige tegn som X, runding, firkant, trekant, stjerne etc etc. Når man finner en markør tegner denne tegnet sitt på armen din. Når du har 11 tegn er du ferdig, men det er ikke så lett å få alle… Det er nemlig to spøkelser som jager rundt, og når et spøkelse tar deg krysser han over alle tegnene dine. Så må du begynne på nytt. I tillegg er det slik at man må inn til et hellig orakel og svare på spørsmål hvis man har alle tegnene. Svarer man feil, så krysser orkalet ut alle tegnene… Det var ingen som klarte å komme gjennom orakelet på første forsøk. Eksempel på spørsmål er «hvor mye veier en voksen svale helt nøyaktig», «hvor mange liter vann er det i nordsjøen» osv osv. De fleste klarte å komme gjennom på andre forsøk, men da var det enklere spørsmål som f.eks «Hvor mange armer har et menneske»…

Nå har de minste lagt seg, de største ser på film, og jeg tror det er mange slitne barn som snart sover søtt…

GHOSTNIGHT

 

Tirsdag 25. juni

Noen av de minste våknet 0615, og det er jo alltid hyggelig… Vi lagde frokost på kjøkkenet til de som var våken, men ca kl 0800 klarte vi ikke å holde i ro lenger. Da fikk de lov til å vekke de største (som sovnet rundt 0300), og det gjorde det med stor iver, høye skrik og hopping på madrassene. De som fortsatt ikke stod opp vekket John Helge med Arne Bendiksen på full guffe. Da fikk de fart på seg!

Frokost kl 0900, og så hadde vi TaeKwonDo trening fra 0930-1200. Inne. Det regnet en del, så vi fant ut at det var mest fornuftig å holde seg inne. Etter lunch kom solen, og da var det RAMBO løype. Rambo løypen bestod av 120 knalltøffe poster, men det var også veldig gøy. Vi kan nevne at de fikk prøve softgun og softgun gevær (Sammen med en voksen…), nedriving av Vetle + mye annet som de kan fortelle selv. Rett etter løypen var alle kjempesulten, og da smakte det med pølser og potetstappe. Vi hadde laget 72 porsjoner potetstappe og 180 pølser, men det var ikke nok. (Vi er 55 stykker…) Så da måtte vi lage litt ekstra.  Etter dette var det snopesalg og film, og de fleste synes det var deilig å slappe av litt. Etterpå lekte de fleste ut i det fine været, noen var inne og sang Singstar og vi voksne tok oss en runde og fikk sendt de som ikke hadde dusjet frivillig inn i dusjen…

Christopher Fonn hadde gebursdag, og moren hadde sendt med han 2 flotte kaker. De gikk ned på høykant sammen med kveldsen!

De minste ble sendt i seng kl 2130; de største skal få se en film til. Vi koser oss fortsatt masse, og det er en del som ikke har hatt tid til å ringe hjem. Det tyder på at de koser seg!

Mandag 24. juni

Vi kom ut på Klokkarvik ca kl 1000. Vi ble delt opp i grupper etter alder, og alle gruppene hadde da gruppearbeid for å bli bedre kjent. Gruppene fant på navn til gruppen og kallenavn til hver enkelt. I tillegg laget alle gruppene underholdning som skulle fremføres senere på kvelden. I år lagde vi mindre grupper enn tidligere, og det har fungert veldig bra!

Etter dette spiste vi lunch, og i pausen lekte de fleste ute i det fine været. (Ja det var fint vær her; vet at det regnet i byen 🙂 Det var basket, fotball og andre uteaktiviteter. Kl 1300-1500 var det TaeKwonDo trening ute, og de fleste lærte en del nye triks. Det var uansett en sliten gjeng etter treningen, og vi voksne synes også det var greit at de fikk ut litt energi… Litt frukt etter treningen gjorde at all energien kom tilbake, men det er en annen sak.

Kl 1630 var det middag, og den ble som vanlig innledet med at vi sang for maten. Viktig å synge Forelska i lærern før man spiser! Karbonader og ris var veldig populært. Så populært at vi måtte steike opp en del pølser i tillegg.

Dagens høydepunkt var selvfølgelig snopesalget som startet kl 1700; det var mange som hadde sett frem til det! Etter snopesalget var det «kino» i storsalen, og de aller fleste likte Piratene.

Etter filmen hadde vi underholdning som gruppene hadde laget. Det var utrolig mange kreative innslag: Leker, skuespill, vitser og gåter. Gruppene koste seg, og vi så at de fleste har begynt å bli varm i trøyen. Etter underholdningen fikk alle som ville ringe hjem mulighet for det, men det var ikke alle som ville.

Kl 2100  var det kvelds, og nå skal de minste legge seg. (De under 10 år) Etterpå skal de største se en film før de legger seg, og vi voksne skal jobbe med aktivitetene vi skal ha i morgen. Det går rykter om at det skal være Rambo Løype; det blir spennende!

PS: Ikke alle bildene jeg lastet opp er like bra. Vi har mange andre bilder som er tatt med skikkelig kamera, men ikke nødvendig utstyr til å få det ut på nettet. Det får vi laste opp når vi kommer hjem.