Sommerleir 2010; reisebrev

juni 23, 2010 av  

Klikk her for å laste ned alle bilder. (STOOOR zip fil, alle bilder i full kvalitet) Det kan ta noen timer å laste denne ned. Må pakkes opp etter nedlastning.

Kommentarer eller tips til sommerleiren? Send en mail til olsjoh@trygvesta.no . Ris og Ros mottas med takk!

Fotoalbum fra leiren: KLIKK HER FOR BILDER , NYE BILDER FREDAG , NYE BILDER LØRDAG

ONSDAG

Vi kom til Klokkarvik fulle av forventninger, og det var stor steming. Vi ble delt opp i grupper etter alder, og hver gruppe fikk en gruppeleder. Gruppene brukte litt tid på å bli kjent, og gruppene lagde gruppenavn, kallenavn og underholdning til senere på kvelden. Etter gruppemøtene var det grilling av pølser, og ungene lekte ute og koste seg helt til kl 2200. Da var det underholdning og kos frem til 2230, og da var det på tide at alle som var 10 år og mindre gikk til sengs. De største ser på film, og så regner vi med at det blir stille etter det J

Gruppene lagde regler , og vi ble enig om følgende:

 1. Vi skal ha det gøy og koselig
 2. Vi skal holde beina på bakken
 3. Vi skal holde oss innenfor gjerdet
 4. Vi skal være snill med hverandre
 5. Vi skal kaste boss i søpla
 6. Flasker skal kastes i egne beholdere
 7. Vi hører etter, og respekterer ledere
 8. Vi skal være spillestille
 9. Vi tar vare på våre egne verdisaker
 10. Vi har korken på flaskene våre
 11. Vi deltar på alle aktiviteter
 12. Hvis vi er i tvil, så spør vi en voksen

Programmet for i morgen:

0900 1000 Frokost
1000 1130 TaeKwonDo trening
1200 1300 Lunch
1300 1500 Klokkarvik Open
1600 1700 Middag / Pause
1700 1900 Snopesalg, film
1900 2000 Pause / Gruppemøte
2000 2030 Kvelds
2030 2300 Disko
2300 -> ZZZzzz (Film)

TORSDAG.

De minste ungene våknet kl 0720 i dag, og det er ikke så ille. De lekte helt frem til kl 0800, og så var det frokost. Vi måtte vekke det eldste ungene, men det er jo bare gøy J (De minste har lov å hoppe på det store hvis ikke de våkner)

Etter frokost lekte alle ute, og det ble spillt fotball, basket, slåball, badminton. Noen lekte tikken, noen lekte på den store dissen.

TaeKwonDo trening startet kl 1000, og alle var med. De varmet opp med kanonball, noe alle storkoste seg med.

Etterpå var det lunch og pause til kl 1300. Det var oppholdsvær, så de aller fleste lekte ute. De aller minste har laget en Nintendo DS klubb, så de satt inne og linket spill og koste seg.

Kl 1300 var det klart for Klokkarvik Open. Her konkurrerte gruppene mot hverandre i 9 forskjellige grener. Vi kan nevne sekkeløp, straffekonk, quis og nunchacos.  Dette var i hvert fall planen. Etter 2 øvelser begynte det å plaske ned, så vi møtte rømme inn i huset. Så da ble det snopesalg, og så var det filmen “Det regner kjøttboller” på storskjerm.  Da ble det deilig og stille for oss voksne 🙂

Etter filmen regnet det fortsatt, og energinivået steg kraftig. Vi hadde derfor en flygespark konkurranse samt hoppekonkurranse, noen som var veldig morsomt. Mange bra prestasjoner!

Til middag ble det kjøttdeig og makaroni. Det var en HIT! Etter middag regnet det enda mer, så etter en halvtime med herjing og eskalerende lydnivå fant John Helge ut at det var på tide med en ny film. De største ungene mente motorsagmasakeren var en passende film for alle, men John Helge fant ut at en tegnefilm med norsk tale var tingen… Valget ble “Valiant”.

Etter filmen var det rydding inne, og de fleste tok mer eller mindre frivillig en tur gjennom dusjen. Rent og fint, og det luktet godt i hele huset.

Etterpå samlet gruppene seg, og da skulle de lage kveldens underholdning. Gruppene er blitt bedre kjent, og ideene haglet.

Selve underholdningen var fantastisk. Ungene slapp seg mye mer løs enn dagen før, og det var sang, gitarspill, skuespill, vitser, skætsjer m.m. Etter underholdningen var det disko, og ungene koste seg på dansegulvet.

Nå er det snart kvelds (kl er 2030), og etterpå blir det muligens en film…

I morgen er det meldt opplett, så da blir det nok en båttur ut til en øy for å se på et fort. Dette blir spennende!

 FREDAG

I går kveld la de minste seg kl 2230, og det ble faktiske stille ganske fort. De eldste så en film til, men det ble ro i huset før kl 0100. I dag våknet de minste 0830, å det var deilig med en god natts søvn. Tror de fleste trengte det.

Det ble ikke frokost før 0930, og etter frokosten skulle vi på tur. Alle kledde godt på seg, og så gikk vi ned til båthavnen. Vi kjørte over til Lerøy i grupper, for der ute er det nemlig et fort! Ungene synes det var gøy å kjøre båt, og den kjørte kjempefort i bølgene. Ute på Lerøy delte vi oss opp i grupper, og gruppene gikk å utforsket området. Desverre var det ingen steder å gå inn på fortet; alle innganger var murt igjen L Sebastian kunne fortelle at det hadde bodd TaeKwonDo munker i dette fortet i vikingtiden, men ikke alle ungene var helt sikker på at dette var sant. Vi spiste lunch nede ved sjøen, og etterpå skulle John Helge vise veien tilbake gjennom en skog. John Helge har aldri vært der før, så etter vel en time var vi ikke tilbake der båten var. Vi var tilbake der vi startet… Noen av jentene mente at dette var typisk mannfolk; de tror alltid at de kan veien, men så kan ikke det! John Helge glemte heldigvis kameraet; så ikke noen av disse beskyldningene kan dokumenteres på noen som helst måte. (Vi skal ut på Lerøy lørdag også, så vi skal få tatt noen fine bilder da. Når vi kommer hjem skal jeg også legge ut alle bildene i høy kvalitet; jeg måtte nedskalere de voldsomt for å få lagt de ut via mobilen…)

Da vi kom tilbake fra turen så noen på “Biefilmen”, mens noen var ute å lekte. Vi merket at gjengen var ganske sliten etter “John Helges skogstur”.

Grøt til middag; det var også en hit. Vi spiser alle måltider ute, men heldigvis er det under tak. (se bilder) Etter middagen var det dessert. Christoffer hadde kake med seg fordi han hadde gebursdag. Vi sang gebursdagssangen for men hans stod oppå bordet!

Etter middagen var det snopesalg, og så var det endelig klart for Klokkarvik Open. Det ble en spennende konkurranse, og det var skikkelig bra innsats. I det sekundet konkurransen var ferdig begynte det å pøse ned igjen. Vi var heldig denne gangen; vi fikk i hvert fall gjennomført konkurransen. Ikke gøy å være ute i regnet, så da ble det snop og kino.

Etter filmen var det tid for kvelds. John Helge tenkte da at det kanskje var på tide å legge ut et reisebrev, så han snek seg opp til svigerfamilien for å låne internett. Tilfeldig vis startet Chile-Spania akkurat når han kom opp der, så kanskje han kan se en omgang før han går tilbake?

LØRDAG

Chile og Spania gikk videre i VM, og Terje hadde full kontroll når jeg kom tilbake etter kampen. De minste la seg fint kl 2245, og de største så en film før de sovnet.

Det har vært en veldig fin leir til nå. “Rolig” og harmonisk steming, og veldig greie barn. Lite problemer, lite grining, lite hjemlengsel. I dag stod vi ikke opp før 0930, og det ble frokost kl 1000. Været var ikke helt som meldt, så vi besluttet å holde oss ved huset frem til lunch. Vi sang gebursdagssangen for Mathias, men selve feriringen med is skal være i kveld.

Etter lunch begynte været å bedre seg, og vi gjorde oss klar til utflukt på stranden. Vi kjørte i grupper ut til en nydelig strand på Lerøy. Det var en liten lukket bukt, helt vindstille, og masse gøy å finne på. Noen badet, noen vasset, noen fant krabber og skjell, noen av de største prøvde tube bak båten til Terje. Solen kom frem, og det var varmt og deilig! (Prøvde ikke vannet selv, men flere av ungene sa det var ganske varmt) Etter flere timer med grilling og kos reiste vi hjem igjen. Klokken var 1830 når alle var komt hjem, og da var det frukt og skiver. Etterpå var det siste snopesalg, for Sebastian måtte reise hjem lørdag kveld.

Kl 1900 var det gruppesamling, og da skulle gruppene lage siste underholdning. Det blir også ghostnight siste kvelden, og det gleder ungene seg veldig til! Hvordan underholdningen, bursdagsfeiringen og ghostnight gikk; det må ungene fortelle selv. For her slutter reisebrevet for denne gang…

Terje, Fiona og John Helge har hatt en kjempekoselig leir. Lokalitene og området har vært fantastisk, og det har vært en utrolig grei gruppe med flinke ledere. Selv om ikke været ble helt topp før på slutten, så har vi hatt en kjempefin leir med kjempegreie barn 🙂 Vi gleder oss allerede til neste år!

Snipp snapp snute, så er snart sommerlerien over…