Reisebrev sommerleir 2014

juni 23, 2014 av  

Bilder ligger her: KLIKK HER

Torsdag 26. juni del 2
Middagen slo an, og det var full musikk og dansing etterpå. Deretter var det snopesalg, og så satt vi på en film. Mange av de minste trengte å slappe av litt 🙂

Etter dette hadde vi Singstar i store salen, og veldig mange sang og koste seg. Så var det en kjapp kvelds, og så satt vi i gang med underholdningen. Det var mye morsomme innslag (se video), og lederne hadde også «Norske Talentløse» og andre innslag. Så var det utdeling av «årets» diplomene, der vi kåret deltagerne på leiren til diverse titler. Mye latter og moro.

Deretter var det disko i storesalen, og her var de aller fleste med. De ville absolutt danse uten lys på, så det var litt vanskelig å filme. De fleste var søkk svett og skikkelig sliten etterpå.

Vi la de minste kl 2300, og da kjørte vi en kosestund med pizza for lederne. Jeg må virkelig få skryte av lederne, de har gjort en kjempejobb på denne leiren. Det er ikke vanskelig å arrangere leir når vi har så mange flotte ungdommer med oss!!!

Jeg regner med at det er stille i lillesalen når jeg kommer tilbake, og da skal de på storerommet se «Kill Buljo 2». Så blir det en god natts søvn, og i morgen blir det mest nedpakking, rydding og vasking.

Dette er siste reisebrevet i år, og vi treffes vel i morgen på Stamina. Bussen kommer her kl 1330, så jeg regner med at vi er på Stamina kl 1430. Jeg sender en SMS i morgen når vi er på vei…

Tusen takk for i år, og takk til dere som har fulgt med på reisebrevet våres 🙂

Torsdag 26. juni
Filmen i går varte leeeenge, og det ble ikke ro i rekkene før kl 0030. De fleste sov lenge i dag, og det ble ikke frokost før kl 1000. Etter frokosten var det TaeKwonDo trening, og det er tydelig at det er en del som begynner å bli litt sliten nå. En gjeng som ikke var sliten, det var de som skulle gradere seg. De gjorde en kanon innsats, og alle bestod 🙂

Etter lunch var det gruppesamling, og da laget gruppene underholdning til i kveld. Jeg gleder meg veldig, og er spent på hva de har funnet på. Vi ledere har også laget underholdning, vi skal ha et «TV Show» som heter Norske Talentløse…

Etter gruppesamlingen fikk de 3 valg, og ca halvparten gikk å badet, 1/4 trente Nunchako med Vetle, og 1/4 trente MMA med John Helge.

Nå skal det smake godt med middag; forskjellige varianter av pølse og potetstappe står på menyen. Har ikke fått tatt så mye bilder da vi har jobbet spredt på gruppene i dag, men kan love dere mange godbiter fra underholdningen og diskoen senere i kveld.

Onsdag 25. juni:
Mange trøtte tryner etter ghostnight i går kveld. Frokost ble ikke ferdig før kl 0945, men det ble TaeKwonDo trening fra 10-12. Etter lunch var det ramboløype. Mange gøye bilder herfra 🙂 Det var skyting med paintball, der brødrene Askerhaug meldte seg som levende blinker. De spiller paintball på fritiden, og hadde fullt utstyr på seg. Videre var det kaste vannballonger på Sebastian, basket, flygespark, dart og skyting med luftgevær. (Alt med kyndig hjelp fra voksne…) siste var vedstablings stafett, noe min svigerfar setter stor pris på 🙂

Vi spiste middag kl 16, og da var det kjøttdeig og makaroni. (Veg, non Veg og kylling variant) Det slo godt an, og alt ble spist opp. Etterpå var det gebursdagssang for Christopher, og moren hadde bakt noen kjempefine kaker som vi fikk med. Vi måtte selvfølgelig synge «Forelska i lærern» også, for det er en tradisjon.

Etterpå var det snopesalg, og gjengen fikk valget mellom bading, leke ute eller film. De fleste var ganske sliten tror jeg, for 90% valgte film… Etter filmen var formen tilbake igjen, og da var det leking ute, utendørs disko og ballspill til kl 22. Da la de minste seg, dvs de aller minste. Veldig mange på 9 og 10 år hadde lyst å se Hunger Games, og de lovde på tro og ære at de fikk lov til å se den hjemme. Så da fikk de lov av meg også. Så nå er det stille og rolig her enn så lenge, og vi gleder oss til en ny dag med nye eventyr i morgen 🙂

Tirsdag 24. juni nr 2:
De minste hadde nesten sovnet, men da var det plutselig GHOSTNIGHT:

Dette er et spill dere alle skal finne 6 markører som har gjemt seg rundt på området. De forskjellige markørene har forskjellige tegn som X, runding, firkant, trekant, stjerne etc etc. Når man finner en markør tegner denne tegnet sitt på armen din. Når du har 6 tegn er du ferdig, men det er ikke så lett å få alle… Det er nemlig to spøkelser som jager rundt, og når et spøkelse tar deg krysser han over alle tegnene dine. Så må du begynne på nytt. I tillegg er det slik at man må inn til et hellig orakel og svare på spørsmål hvis man har alle tegnene. Her er det i tillegg lett å bli litt skremt, i et helt mørkt rom, med masse rare lyder… Svarer man feil, så krysser orkalet ut alle tegnene… Det var ingen som klarte å komme gjennom orakelet på første forsøk. Eksempel på spørsmål er «hvor mye veier en voksen svale helt nøyaktig», «hvor mange liter vann er det i nordsjøen» osv osv. De fleste klarte å komme gjennom på andre forsøk, men da var det enklere spørsmål som f.eks «Hvor mange armer har et menneske»… Har lagt ut noen få bilder, og litt video. Mere vil komme når vi kommer hjem.

Nå har de minste lagt seg, de største ser på film, og jeg tror det er mange slitne barn som snart sover søtt…

Tirsdag 24. juni
Ungene var lenge opp i går, så de sov heldigvis leeenge i dag. De første (noen få) våknet ikke før kl 0730, mens de fleste stod opp litt før frokosten kl 0900. Det var et nydelig vær i dag, så etter frokost var det trening ute fra 1000-1200. Sebastian og Øystein kjørte en knallbra og morsom trening. Etter treningen var det lunch, og siden det var sol og varmt, så gikk vi å badet etterpå. Overraskende mange badet, noen lekte i vannkanten og fant krabber, mens noen solte seg i det nydelige været. Da vi kom tilbake fra badingen grillte vi ute, og det var vanlige pølser, vegetarpølser, kyllingpølser, karbonader, okse karbonader og fiske karbonader. Vi hadde ris og salat til.

Etter middagen var det snopesalg, og nå har vi satt på en film. Noen ser på film, noen leker ute, og de største er nede ved sjøen for å prøve kajakk.

Har lastet opp noen nye bilder og videoer som dere kan se på 🙂 Videre utover kvelden skal vi kose oss på skolen, og det gikk et rykte om at det var Ghost Night i kveld? Kan det stemme? Det vil jo vise seg…

Mandag 23. juni

Vi fikk nesten plass til alle på bussen, men etter at en snill far sa seg villig til å kjøre så fikk vi alle ut til Klokkarvik… (Sånn er det når man får 6 påmeldinger dagen før vi reiser…) Vi kom ut på Klokkarvik ca kl 1015. Vi ble delt opp i grupper etter alder, og alle gruppene hadde da gruppearbeid for å bli bedre kjent. Gruppene fant på navn til gruppen og kallenavn til hver enkelt. I tillegg laget alle gruppene underholdning som skulle fremføres senere på kvelden. I år har vi mange ledere på gruppene, og det har fungert veldig bra. De ble mer kreativ på underholdningen, og vi har også nok ledere til å gjennomføre aktivitetene.

Etter dette spiste vi lunch, og i pausen lekte de fleste ute i det fine været. Det var basket, fotball og andre uteaktiviteter. Kl 1300-1500 var det TaeKwonDo trening ute, og de fleste lærte en del nye triks. Det var uansett en sliten gjeng etter treningen, men vi voksne synes det var greit at de fikk ut litt energi…

Kl 1600 var det middag, og det var da grilling av pølser siden det er St. Hans aften. Vi hadde vanlige pølser, kyllingpølser og vegetar alternativ til de som spiste det.

Dagens høydepunkt var selvfølgelig snopesalget som startet kl 1700; det var mange som hadde sett frem til det! Etter snopesalget gikk vi ned til moloen og så på St Hans bål, grilte marchmellows og mange andre gøye aktiviteter.

Etter filmen hadde vi underholdning som gruppene hadde laget. Det var utrolig mange kreative innslag: Leker, skuespill, vitser og gåter. Gruppene koste seg, og vi så at de fleste har begynt å bli varm i trøyen.

Kl 2100 var det kvelds, og aktivitetsnivået var så høyt at vi satt på Grusomme meg 2 på storskjerm etterpå for alle. Så snart den er ferdig skal de minste i seng, og muligens det blir en film for de store etterpå…

I morgen venter en ny og spennende dag!