Reisebrev sommerleir 2016

juni 19, 2016 av  

Bilder ligger her: Sommerleir 2016 (Oppdateres med nye bilder fortløpende) Lederne har også laget en video: https://youtu.be/iPc8VomfhGA

Torsdag 23. juni:

I dag stod vi ikke opp før kl 0900, men hørte at de minste tuslet rundt fra 0830 tiden. De fikk være med å vekke de største med jodling på full guffe, og etter frokosten var det som vanlig TaeKwonDo trening. Vi delte opp i grupper, og det var mange gode treninger i dag også.

Etter lunch var det tid for Ramboløype, og det er alltid et av høydepunktene på leiren:

 • Kasting av dartpiler på blink
 • Skyte med luftgevær (Med kyndig hjelp av voksen!!!)
 • Trekking av bil med tau
 • Kast vannballonger på leder (Ole Morten hi hi)
 • RUNDE 2:
 • Skyte med paintball på Julian/Tobias. (Med kyndig hjelp av voksen)
 • Skyte med luftpistol  (Med kyndig hjelp av voksen)
 • Lage Rambosang med John Helge

Blir spennende å se hvem som vant i dag 🙂

Etter Rambo løypen var det middag og nopesalg, og så satt vi på en film for å roe litt ned 😉

Etterpå var det underholdning, og det var mye bra underholdning. Alle hadde laget sanger som en post i Rambo løypen, og dere kan tro at noen av lederne fikk litt tyn 😉 Dere kan se det på video faktisk. Vi delte ut diplomer til alle, og nå er det kvelds og disko etterpå.

Koser oss masse, ligger mange nye bilder og videoer 🙂

 

Onsdag 22. juni:

De minste våknet ikke før nesten 8 i dag, så det er tydelig at de begynner å bli litt sliten 😉 De fikk lov å vekke de største rett før 9, sammen med John Helge som i dag hadde funnet ut at jodling kunne være koselig å våkne til… De fleste kom seg fort ut av soveposen når det jooomet jodling inne i salen.

Etter frokost var det TaeKwonDo trening, og i dag var det nye spennende trenere som fikk prøvd seg. Det ble en knallhard 2 timers økt, og da smakte det med lunch!

Etter lunch var det fortsatt rimelig bra vær, så vi gikk da ned på stranden, og tilbrakte ettermiddagen der. Det var bading, leking og grilling, og vi var vel tilbake i leiren etter fire en gang. Da var de fleste så sliten at de jublet da vi satt på film, og vi var så lat at det ble snopesalg, og enda en en film 🙂 Tidlig kvelds kl 2000, og så fikk de beskjed om at de måtte legge seg tidlig. Rett til køys med alle, men så: GHOST NIGHT – Skikkelig skummelt!!!

Dette er et spill dere alle skal finne 5 markører som har gjemt seg rundt på området. De forskjellige markørene har forskjellige tegn som X, runding, firkant, trekant, stjerne etc etc. Når man finner en markør tegner denne tegnet sitt på armen din. Når du har 4 tegn er du ferdig, men det er ikke så lett å få alle… Det er nemlig to spøkelser som jager rundt, og når et spøkelse tar deg krysser han over alle tegnene dine. Så må du begynne på nytt. I tillegg er det slik at man må inn til et hellig orakel og svare på spørsmål hvis man har alle tegnene. Her er det i tillegg lett å bli litt skremt, i et helt mørkt rom, med masse rare lyder… Svarer man feil, så krysser orkalet ut alle tegnene… Det var ingen som klarte å komme gjennom orakelet på første forsøk. Eksempel på spørsmål er «hvor mye veier en voksen svale helt nøyaktig», «hvor mange liter vann er det i nordsjøen» osv osv. De fleste klarte å komme gjennom på andre forsøk, men da var det enklere spørsmål som f.eks «Hvor mange armer har et menneske»… Har lagt ut noen få bilder, og litt video. Nå er de minste på vei i seng (Kl er 2300…), blir spennende å se om vi får de til å sove…
I morgen venter en spennende dag. Da er det trening, ramboløype med Paintball, underholdning og disko.

Koser oss fortsatt, masse nye bilder og videoer i dag også 🙂

Tirsdag 21. juni:

De minste våknet litt før 7, men holdt seg ganske rolig. Henrik var litt spent, for han gebursdag i dag. Det blir sang og feiring senere i dag 🙂

Måtte vekke de største ungene kl 0800, tradisjonen tro ble dette gjort med høy Arne Bendiksen på anlegget. Etterpå kom det en ny hit, «Blir du med til månen». La ut noen videoer av dette 🙂 Nå blir det frokost kl 090, og TaeKwonDo trening kl 1000.

På TaeKwonDo treningen delte vi opp i grupper, og siden solen hadde begynt å titte frem, så foregikk noe av treningen ute. Etter trening var det lunch, og etter lunchen hadde vi Klokkarvik Open. Dette ligner litt på Olympiske leker, men med litt andre øvelser. Vi kan nevne:

 • EM i fotball
 • Stafett med stein
 • Spydkast
 • Basket
 • Coopers test
 • Quiz

De fleste var sliten etter konkurransen, og alle er spent på hvilken gruppe som stakk av med seieren…

Det var middag kl 1600, kjøttdeig og makaroni. Mange som spurte om oppskriften i år også 😉 Sommeren kom plutselig, 22 grader og blå himmel. Så da spiste vi ute, danset litt, og så kunne de som ville gå ned til sjøen å bade. MANGE ble med, og de sa at det var deilig i vannet. (Prøvde IKKE selv, kan ikke verifisere disse opplysningene…)

Nå er alle tilbake, så nå er det dusjing på hele gjengen før snopesalg. Etterpå blir det en film for de som vil, men tipper mange vil være ute å leke….

Vi har kost oss masse i dag, og det ligger mye bilder og videoer nå 🙂

 

Mandag 20. juni:

Vi ankom Klokkarvik ca kl 1000, og da var det begynt å pøse ned… Men det gjør ingen ting, for i dag skal vi være inne og kose oss 🙂 Vi delte opp i grupper med en gang, og så hadde vi en rekke aktiviteter som alle gruppene måtte gjennom:

 • Alle forteller litt om seg selv til gruppen
 • Alle velger et kallenavn
 • Gruppen velger et gruppenavn
 • Lage litt underholdning til kvelden
 • Gjennomgang av regler for leiren
 • Innlevering av mobiler og medisiner på kjøkkenet
 • Gjennomgang av plikter angående kjøkken, rydding etc
 • Besøk i snopekiosken, innlevering av penger. (Slik at ikke noen mister noe)
 • Merking av drakter og klær for de som ikke hadde gjort det
 • Lage en ny tekst på Forelska i lærern til underholdningen i kveld.

Kl 1200 var det lunch, og som vanlig gikk det en del nugattiskiver 😉 Etter lunch var det TaeKwonDo trening inne, og vi delte opp i grupper slik at det ble plass til alle. Kl 1600 var det middag, og pølsestappe var en hit hos de fleste. Det var tydelig at treningen ga god apetitt!

Etter middag kom dagens mest populære aktivitet: SNOPESALG! Vi har en regel på leiren, og det er at det er lørdag hver dag 🙂 Det setter barna veldig stor pris på!!!  Det regnet fortsatt etter snopesalget, så da satt vi på en film. Den god gamle Nemo var kjempepopulær, og både små og store barn fikk med seg den…

Etter film var det underholdning. Det ligger en del videoklipp fra dette på samme stedet som bildene. Mange gøye innslag her 🙂

Nå er det heldigvis opplett, og mange gikk ut for å spille fotball og leke. Noen ble igjen inne for å se på film…

Skikkelig fin gjeng vi har med oss, og vi koser masse 🙂

—–

Her er litt generell informasjon og tips om sommerleiren:

Du/dere er mer bekymret enn barna. Dette går bra! Det er 22ende året vi har leir, og barna koser seg hele tiden. Vi legger ut reisebrev på www.bntkd.no hver dag!

 

Mobiltelefon:

Det er ikke bra at barna går rundt med mobil hele tiden.

–              Barna ringer mer hjem, og skaper på den måten hjemlengsel

–              Barna roter vekk / mister mobilen

–              Mobilen brukes til spill, og er forstyrrende under aktiviteter

 

Derfor: Man kan ha med mobil, men alle under 13 år SKAL levere inn mobil til leder når de ankommer leiren. Vi gir barna tilgang til mobil når det passer, eller om det er nødvendig. Vennligst forbered barna på dette. De som er 13 år eller eldre SKAL ha mobil på lydløs!

 

Vi er å treffe hele døgnet om dere skulle trenge det:

Terje: 98 28 02 62

Fiona: 98 85 50 57

John Helge: 41 76 77 78

Sebastian: 92 62 68 73

 

Snopepenger / Kiosk:

Vi har kiosk på leiren hvor man kan kjøpe snop, og denne er åpen hver dag. Vi er mange på leiren, og penger kan fort rotes vekk.

Derfor: Legg lommepengene i en konvolutt med navn på. Pengene samles inn når vi reiser. «Snopeansvarlig» lager en konto på hver person, og hver gang de handler får de vite hvor mye de har igjen. Resterende beløp gis i retur siste dagen. Maks 250 kr kan man ta med.

 

Hva må vi ta med oss på leir?

Sovepose, liggeunderlag, toalettsaker, drikkeflaske, badetøy, badehåndkle, drakt og belte, treningstøy, regntøy og støvler, vanlige klær (til festen), lommepenger, myggspray, solkrem, redningsvest samt evt medisiner.

 

Hvordan pakker vi bagasjen?

Vi er mange som bor sammen, og alle eiendeler skal ligge pakket i bagasjen når det ikke brukes. Benytt en STOOOR bag/koffert med mye ledig plass. Barna klarer ikke å pakke like tett som de voksne, og vi er avhengig av at barna selv klarer å ta eiendeler inn og ut av bagasjen…

 

Merking av klær!!!

Det blir mange hvite drakter og mange belter, og alle er ikke like flink til å legge ting på plass. Sovepose, liggeunderlag, drakt, belte og klær SKAL merkes med navn!

 

Spesiell mat, medisiner eller allergier?

Vi har mottatt informasjon som dere ga under påmeldingen, og vi tar hensyn til dette. Send evt en mail til fiona@prestoy.net som følger opp spesielt på dette under leiren.