TaeKwonDo?

Vi har en fleksibel timeplan, der man selv velger hvilke dager man vil trene. Dette gjør det lett å kombinere TaeKwonDo med andre aktiviteter. Hos oss kan foreldre og barn trene samtidig, og vi har treninger hele året. Det er ingen dugnader eller loddsalg; kun trening!

Taekwondo er en idrett der man både kan trene selvforsvar og eliteidrett. Alle kan trene uansett alder, kjønn og forkunnskaper. Treningen styrker ikke bare kroppens fysikk, den forbedrer også selvtillit og troen på egne evner, som gjør deg i stand til å møte stadig nye utfordringer i hverdagen. Den varierte treningen gir store muligheter for å tilpasse treningen ut i fra alder, styrke og kunnskapsnivå.

I tillegg til å utvikle din psykiske og fysiske form, vil du gjennom regelmessig å trene Taekwondo utvikle et naturlig reaksjonsmønster ved en fysisk konflikt. I stedet for å få panikk vil du ha en selvtillit og et forsvarsmønster som gjør at du kan forsvare deg selv eller noen du er glad i.

Den viktigste gaven man kan gi et barn er positiv selvrespekt og selvtillit. Gjennom et variert program bestående av grov- og finmotorisk trening, styrke, koordinasjon, disiplin, konsentrasjon og selvforsvar, bygges en god grunnmur for positiv utvikling innen andre områder i livet; fra klasserommet til lekeplassen. Våre strukturerte Taekwondo klasser for barn, er laget for å forsterke de beste egenskaper hos barna.

Hos oss lærer barna å høre på instruktørene og være selvstendige uten foreldrenes nærhet. Det legges stor vekt på at barna kjenner seg trygge og har det gøy. Treningens fokus ligger i koordinasjon og trening av de grunnleggende prinsippene. Vi har instruktører med høy idrettsfaglig utdannelse, og det er barnets individuelle utvikling som står i sentrum. Vi gir barna et forsprang i livet med Taekwondo. Hos oss sitter ingen på benken!

Hvordan trener man TaeKwonDo?

Når vi trener stiller vi opp på rekker, og treneren gir instruksjoner som forteller elevene hva de skal gjøre. Siden TaeKwonDo kommer fra Korea brukes det en del koreanske ord i treningene. Vi er ganske nøye på disiplin og høflighet, og f.eks. så bukker man alltid før man begynner og når man avslutter en øvelse.

Våre trenere er utdannet hos Norges Idrettsforbund, og treningen inneholder selvfølgelig en oppvarming før man starter på øvelsene. Alle treninger avsluttes med tøyning. Vi trener mye forskjellig på våre treninger, f.eks.

  • Grunnteknikker: Stillinger, slag, blokkeringer og spark.
  • Mønster. Grunnteknikker satt i kombinasjoner.
  • Avtalt selvforsvar. Fast innøvde selvforsvarskombinasjoner.
  • Fritt selvforsvar.
  • Sparring. TaeKwonDo kamp med TaeKwonDo regler.
  • Styrketrening, spenst, kondisjon
  • Mye lek for barn.

Vi trener i spesielle TaeKwonDo drakter, som egentlig bare er tradisjonelt treningstøy. Rundt magen har vi et belte, og dette beltet symboliserer hvor mye kunnskap man har innen TaeKwonDo. Nybegynnere starter med hvitt belte, og man får nye belter ved å gradere seg. Det avholdes gradering 2 ganger i året, og man kan sammenligne gradering med eksamen. Da skal man vise at man har lært det som forventes for den aktuelle beltegraden. Vi har et pensum som sier hva man skal kunne av både fysiske utfordringer og vanlig teori. Alle begynner med hvitt belte, og belte systemet varierer litt i forhold til alder.

For å delta på TaeKwonDo timer må man være medlem på Stamina, og det finnes egne medlemskap for barn. TaeKwonDo drakter og annet TaeKwonDo utstyr kjøpes i resepsjonen.

Mini Ninja (5-7 år)

Formålet med Mini Ninja programmet er å tilby barn i alderen 5-7 år et målrettet treningskonsept for utvikling av ferdigheter som: fokus, samarbeid, kontroll, balanse, hukommelse, disiplin, fysikk og koordinasjon på en motiverende og gøyal måte. Alle er svært viktige ferdigheter, som er gode å ha med seg i skolen, på idrettsarenaen og når barnet skal avansere videre i Taekwondo. I tillegg trenes det selvfølgelig på basis TaeKwonDo ferdigheter. Barn som går på Mini Ninja får et godt fundament for videre trening, og kan gå videre til Junior parti med større utfordringer når de er moden for det.

Det er 8 tema som det rulleres på, og hver uke vil barna få en stripe på beltet som marker at de har vært på trening og lært en ny ferdighet. Hver 9ende uke er det beltesermoni/gradering hvor barna får nytt belte. Datoer for dette finner du på denne siden.

Foreldre kan være med å se på de første treningene, men etter dette ønsker vi IKKE at foreldrene er tilstede på treningene. Dette er fordi barna er mer konsentrert og yter bedre når mamma/pappa ikke er tilstede. Vi håper alle har forståelse for dette, og at foreldre som evt venter står utenfor treningslokalene. Når barna skal opp til gradering (nytt belte) er foreldrene hjertelig velkommen til å se på!

Junior 1 (8-13 år)

Dette er partiet for nybegynnere, og her er det fartsfylte treninger hvor man lærer om mange aspekter av TaeKwonDo. Her lærer man grunnleggende stillinger, spark og slag, mønster, selvforsvar og sparring. Vi jobber også mye med etikk, slik at barna blir bevisst på når man kan bruker selvforsvar, og når man IKKE kan bruke det. I tillegg har vi selvfølgelig en del lek og moro!

Våre treningsmetoder gjør at barn finner seg godt til rette, og kan utvikle seg i takt med sine egne målsettinger. Gjennom tydelig instruksjon av dyktige instruktører, et godt miljø og et motiverende evalueringssystem, bygger vi opp mestringsfølelse.

De første graderingene foregår på lørdagstreningene. Etter ca 20 treninger (Ca 10 uker) er man klar til første beltet som er gult, og da tar man selv initiativ til å stille på lørdagstreningen for å få nytt belte. Neste belte etter dette er grønn stripe på det gule beltet, og denne graderingen gjennomføres også på lørdagstreningene.

Når man har grønn stripe på det gule beltet har man lært alle basis ferdigheter, og man kan da melde seg opp til en ordinær gradering. Det er en gradering i midten av juni, og en i midten av desember. Dette er en gradering man må melde seg på, og informasjon om tider og påmelding finner man på denne siden.

De fleste barn trener på Junior 1 ca et halvt år før de går videre til Junior 2 partiet. Når man har fått grønt belte skal man trene på Junior 2 partiet.

Junior 2 (8-13 år)

Dette er partiet for viderekommende; dvs grønt belte og høyere. På disse treningene øker vanskelighetsgraden, og man begynner nå reisen mot svart belte:

junior 2

Graderingene foregår i slutten av hver sesong; dvs i midten av juni i vår-sesongen, og i midten av desember på høstsesongen. Graderingen er høydepunktet i sesongen, og en gradering varer i ca 2 timer. Dette er som en eksamen, og hver enkelt blir testet. Man får vite om man har bestått med en gang man er ferdig, men det nye beltet får man på slutten graderingen. Foreldre er hjertelig velkommen på graderingene.

Dette er graderinger man må melde seg på, og informasjon om tider og påmelding finner man på denne siden.

Voksne (14 år og eldre)

På voksenpartiet trener alle beltegrader samtidig. Elevene deles opp i grupper, og hver gruppe trener på øvelser i forhold til ferdighetsnivå. Alle voksne medlemmer på Stamina kan delta på disse treningene.

Svart belte

Siste halvår før man går opp til svart belte kreves det mye trening, og vi har en tett oppfølgning. Man må da møte på Svartbeltetreninger som gjennomføres siste søndag i hver måned, og man vil da få beskjed om hva det er viktig å trene på til neste Svartbeltetrening. Datoer og tidspunkter finner man på www.tkd.as

Når man har fått svarte belte har man første dan. Man må vente 2 år før man kan gå videre til andre dan, 3 år til tredje dan osv. Når man får fjerde dan får man tittelen Master, og da har man ca 15 års erfaring innen TaeKwonDo. Det høyeste man kan få er niende dan.

Stevner

Det er mulig å melde seg på stevner i regi av Norges Idrettsforbund. Man må da melde seg inn i Bergen Nord TaeKwonDo klubb, og tegne obligatorisk forsikring gjennom NIF. Dette koster 300 kr pr år. (Dette er i tillegg til treningskontingent hos Stamina)

Informasjon: Denne siden eller søk opp Bergen Nord TaeKwonDo klubb på Facebook.

Har du behov for advokattjenester,
eller skal du selge bolig?